49-ото Народно събрание не може да си позволи лукса да не

...
49-ото Народно събрание не може да си позволи лукса да не
Коментари Харесай

Радев: Внесеният от служебния кабинет бюджет е тест за политическата зрялост на всички партии

49-ото Народно събрание не може да си разреши лукса да не одобри някои закони, даже да няма образувано държавно управление. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев като посочи, че няма да бърза с процедурата по връчването на мандатите. 

" Политическата обстановка е задоволително комплицирана и тя изисква доста деликатен метод. Тя изисква диалогичност и разсъдък от всички виновни фактори. За разлика от предходните, 49-ото Народно заседание не може да си разреши луска да не одобри сериозно значими закони даже да няма държавно управление. Затова и свиках съвещания с всички парламентарни групи незабавно, след конституирането на Народно събрание, с цел да стане ясна тяхната подготвеност да поемат отговорност за сформиране на държавно управление и бюджет ", съобщи президентът Румен Радев. 

Искам да благодаря на партиите за тяхната диалогичност и признание по време на консултациите и изразената позиция от множеството от тях, че в случай че следваме общоприет ритъм на конституционната процедура за мандатите, и не се сформира кабинет, те няма да имат време нито да одобряват бюджета, нито значимите закони, а и ще опропастим постигнатия дипломатически пробив в последните месеци за приемането ни в Шенген още тази година. За да можем да наваксаме и да приемем най-малко най-важните закони и решения, парламентът има потребност от време, уточни президентът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР